A igual treball, igual salari. Les persones que realitzen una tasca pròpia d’un grup o categoria professional superior a la que consta en el seu contracte tenen dret a cobrar d’acord amb el treball real que desempenyen.

L’empresa combina el frau amb el robatori. Fa frau, per exemple, quan fa als periodistes o realitzadors un contracte de guionista per evitar la borsa de treball. I els roba quan els paga com si realment foren guionistes. Els roben més de sis mil euros a l’any. Volem acabar amb esta situació i que els tornen els diners que han deixat de percebre.

La reivindicació que plantegem està plenament avalada per l’Estatut del Treballadors i pel nostre propi Conveni però, incomprensiblement, no s’ha sabut reclamar que els treballadors puguen cobrar i recuperar els diners que els corresponen.

Per fer efectiva les reclamacions individuals cal que primer ho demane el Comité d’Empesa a l’empresa i que ésta es negue a asumir-la. Serà un dels primers punts que plantejaran els nostres delegats sindicals en el Comité d’Empresa i en la Comissió Paritària per tal d’obrir, si cal, la via judicial.

Argumentació legal:

1- L’article 13 del Conveni Col.lectiu defineix en el seu punt primer la mobilitat funcional com “la possibilitat que un treballador siga destinat a realitzar funcions diferents de les que corresponen a la categoría profesional per a la qual va ser contractat”.
2- En el punt 5 del Conveni també estableix que quan un treballador realitze un treball en una categoría superior s’aplicarà el que preveu l’article 39 de l’Estatut dels Treballadors.
3- L’article 39 apartat tercer de l’Estatut dels Treballadors estableix que el treballador tindrà dret a la “retribució corresponent a les funcions que efectivament realitze”
4- En l’apartat quart del mateix article de l’Estatut dels Treballadors s’estableix que aquells treballadors que realitzen funcions superiors a la seua categoría profesional “per un període superior a sis mesos durant un any o huti durant dos anys, el treballador podrà reclamar l’ascens... o, en tot cas la cobertura de la vacant... sense perjudici de reclamar la diferència salarial corresponent. Aquestes accions seran acumulables. Contra la negativa de l’empresa i previ informe del comité o, en el seu cas, dels delegats de personal, el treballador podrà reclamar davant la jurisdicció competent”.