El passat mes de març més de 50 persones que treballen a 'Guantánamo' li enviaren una carta al director general de l'empresa, Pedro García, explicant-li les condicions laborals als barracons on s'elaboren els programes de TVV. Un any abans li van enviar una carta de semblants característiques al cap de recursos humans, David González Wonham. Cap de les dos no ha rebut resposta. Si vols conèixer en quines condicions es treballa en TVV, ací pots llegir la carta.


Burjassot, març de 2007

A/A Director general de RTVV
Sr. Pedro García:

Ens dirigim a vosté per transmetre-li les condicions en què ens trobem els treballadors de RTVV que desenrotllem el nostre treball en la ciutat modular, que tots coneixem com a Guantánamo.

Fa més d’un any que presentàrem al registre de l’empresa una carta signada, que li adjuntem, transmetent-li al president del comité de salut laboral, David González Wonham, la nostra situació. La carta portava la firma de més de cinquanta treballadors. Com que ha passat un any sense haver rebut cap tipus de resposta, ens adrecem a vosté com a màxim representant de l’empresa perquè la situació, lluny de millorar, ha empitjorat notablement.

Els problemes de vibració i soroll, oscil.lacions de temperatura, deficients sanitaris, tràfec constant de persones, mobiliari antic, goteres i manca d’espai són els mateixos, però un any després. El departament de programes, juntament amb el d’informatius, és el que més utilitza les instal.lacions tècniques de la casa (documentació, platós, sales d’edició, sonorització…). Les anades i tornades a l’edifici són constants i s’han de fer tots els dies tant si plou com si fa calor.

En esta carta volem fer especialment palés el deficient estat dels mitjans tècnics i informàtics d’estes instal.lacions perquè el considerem totalment impropi d’una televisió autonòmica.

Els equips informàtics són, literalment, del segle passat. Monitors de tub, sense escolta, processadors lentíssims i gens adaptats a les noves possibilitats de la tecnologia.

Del visionat ens agradaria poder dir el mateix però, simplement, no en tenim. En tota la planta superior de l’alquimòdul hi ha un sol aparell de visionat, que han de compartir cinc o sis programes. En la planta baixa, on es fan dos programes diaris i uns quants no diaris, la situació no és molt millor.

Especialment deficient és l’estat del barracó independent ubicat al costat de la ciutat modular i que s’utilitza per editar, visionar i locutar. Es tracta d’un barracó cobert d’uralita on comparteixen espai unes quantes cabines sense separació ni insonorització. En este barracó es graven offs mentre tot el món parla i s’edita en mig d’un constant aldarull i moviment de persones. Els equips de visionat són molt antics i la qualitat dels auriculars és dolenta.

També dubtem que es compleisquen les condicions mínimes d’higiene i seguretat. Quan plou, els bassals d’aigua comparteixen espai amb cables i connexions amb el risc que això comporta. Una instal.lació indigna d’esta empresa i que dubtem que passara un control de qualsevol comité de salut i seguretat dels treballadors.

Este és un breu resum dels problemes amb què cada dia ens trobem centenars de treballadors d’esta casa i que pensem que no es poden eternitzar. Ens agradaria rebre una resposta seua que millorara les condicions de treball d’un col.lectiu bàsic per al bon funcionament de la nostra empresa.

Atentament