Els periodistes no poden destriar les seues condicions laborals de les professionals. Cal que tornem a posar en marxa els comités de redacció.

Estem en la pitjor de les situacions: els periodistes sense una via per plantejar els seus drets i problemes professionals, i l’empresa presumint de que si no la tenim és perquè no volem o perquè tot va bé.

Des de la Intersindical hem intentat convéncer la resta de sindicats per presentar una candidatura unitària als comité de redacció i votar-la coincidint amb la celebració de les eleccions sindicals. No ha sigut possible per falta de temps i manca d’entusiasme. Ho tornarem a plantejar després de les eleccions. Abans però, anem a proposar una reforma de l’estatut que regula el Comité de Redacció:

1-Considerem absurde que els membres dels comités de redacció siguen elegits per un període d’un any. Hauria de ser, almenys, de dos.

2-També considerem injustificat lligar l’elecció dels membres del Comité de Redacció a una participació mínima del 50 per cent del cens electoral. No hi hauria d’haver més límits que els que hi ha per a l’elecció dels delegats sindicals.

3-Per potenciar el treball dels membres dels comités de redacció cal que se’ls reconeguen tots i cadascún dels drets establerts a l’article 68 de l’Estatut dels Treballadors.