La direcció de Canal 9 ha tornat a despreciar els seus professionals i els ha marginat de la Gala de Nadal. El resultat, segons denuncien els realitzadors i productors, ha sigut un producte de dubtós acabat, orfe d'audiència i molt més car.

El col·lectiu de realització i producció de programes de Canal 9 vol expressar la seua més rotunda oposició a la política d’externaliztació que segueix la direcció d'aquesta cadena. Ja no es tracta solament d'adjudicar programes a diferents productores que, a més, tenen a la seua disposició tots els mitjans tècnics de Canal 9. S'ha donat un pas més: el lliurament, sense reserves, d'esdeveniments especials com el de la Gala de Nadal.

Considerem que Canal 9 ha invertit molt temps i recursos per a formar a professionals que gens han d'envejar a aquells que ens imposen des de fora. Mentre molts ens dediquem a treballar formats de segona divisió, quan no a estar ma sobre ma, uns altres, amb més nom que resultats, vénen ací per a treure endavant projectes de dubtós acabat, deixant en un racó a personal de plantilla que, en moltíssimes ocasions, han mostrat capacitat tècnica i intel·lectual per a escometre projectes encara més complexos i ambiciosos que el que ens ocupa.


Per tot això, reclamem des d'ací que la direcció d'aquesta cadena deixe de mirar a l'exterior i valore, en la seua justa mesura, als professionals de la casa, capaços de treballar més, millor i, sens dubte, a un cost menor.