Semblava difícil, però ho hem aconseguit. La constitució del Comité d’Empresa significa un primer pas cap a la unitat sindical de l’esquerra. I així s’ha manifestat en la primera reunió de constitució realitzada hui on, a més d’elegir el President, el Vicepresident i el Secretari, també hem assumit els principis d’acció sindical que volem desenrotllar els pròxims quatre anys. Aquest és el document:

CONSTITUÏT EL COMITÉ D’EMPRESA DE RTVV
El nou Comité d’Empresa eixit de les eleccions sindicals s’ha constituït aquest matí i ha elegit els següents càrrecs que reflecteixen la majoria sindical eixida de les urnes.

President: Natxo Àngel Carbonell (CCOO)
Vicepresident: Gabriel Martí Peris (Intersindical-STAPV)
Secretari: Víctor Sánchez González (UGT).

Aquests càrrecs han eixit elegits amb 14 vots (la suma dels membres de CCOO, Intersindical-STAPV, UGT i CGT) front a la candidatura de la USO, que n’ha obtingut 9.

Aquesta majoria es reflectirà pròximament en la denúncia del conveni col•lectiu vigent i la presentació d’una plataforma conjunta per a negociar el VIII conveni amb l’objectiu de millorar les condicions laborals dels treballadors de RTVV. Una plataforma basada en l’estabilitat laboral i la transparència en la contractació, l’increment de la producció pròpia, la lluita contra la privatització encoberta i la subcontractació, la millora de les retribucions, la conciliació de la vida laboral i familiar i la recuperació dels comités de redacció.

El Comité insisteix en la defensa de la radio televisió pública, en valencià i de qualitat, que no estiga supeditada a interessos polítics o governamentals.

El Comité denuncia la manipulació informativa en Televisió Valenciana i Ràdio 9 i exigeix a la Direcció de RTVV un canvi de rumb que permeta la pluralitat i garantisca el dret a una informació veraç als ciutadans.

Burjassot, 4 de desembre 2007