La secció sindical STAPV-Intersindical Valenciana a RTVV ha enviat una carta al jurat dels Premis Ondas 2007 aprotifant el lliurament, demà a Barcelona, d’un guardó que distingeix la cobertura que la televisió autonòmica va fer de la 32 edició de la Copa de l’Amèrica.

En la carta, la Intersindical informa el jurat dels Onda que la majoria dels treballadors de la televisió autonòmica que van cobrir la Copa de l’Amèrica han sigut despatxats de l’empresa. Es tracta, en concret, de 27 persones de totes les categories laborals, alguns amb molts anys d’experiència dins RTVV, que es van quedar al carrer l’endemà de la finalització de la competició nàutica. Se’ls va rescindir el contracte, sense indemnitzacions ni explicacions per part de l’empresa.

Aquests comiats s’emmarquen dins dels centenars de despatxaments que RTVV realitza cada estiu per no fer fixos molts treballadors de totes les categories, una pràctica que, per desgràcia, no només afecta els companys que van cobrir la Copa Amèrica, sinó que és habitual en tots els departaments de l’empresa.

En opinió de l’STAPV-Intersindical Valenciana, resulta cínic i impresentable que la direcció d’una empresa pública, com RTVV, pretenga fer-se autobombo amb un premi i, al mateix temps, acomiade a les persones que l’han fet possible gràcies al seu treball. Per tot això, la Intersindical considera que aquells que el 4 de desembre recolliran el Premi Ondas a Barcelona no estan legimitats per a fer-ho.