Este dimecres, dia 28, la Intersindical ha aconseguit unir al voltant d’una mateixa taula a CCOO, CGT i UGT. Ha sigut la primera reunió que hem fet a quatre i també l’última perquè CCOO i CGT s’han negat en redó a tornar a seure amb UGT. El motiu és que posen com a condició prèvia per arribar a qualsevol tipus d’acord que aquest sindicat renuncie a presentar el recurs que ha anunciat contra l’aplicació de les taules salarials del conveni.

La postura de CCOO i CGT és que UGT no fa cap falta i que entre ells i la Intersindical es pot formar una majoria matemàtica suficient per aconseguir la presidència, la vicepresidència i la secretaria del Comité d’Empresa i guanyar qualsevol votació que es plantege.

Nosaltres no anem a avaluar si UGT té o no té la raó en mantindre el seu recurs. Serà eixe sindicat el que faça el ridícul si els tribunals el desestimen o el que intentarà treure rèdit si el guanya. Però, el guanyen o el perden, pensem que és millor tindre’ls al nostre costat a l’hora de negociar el nou conveni i de lluitar per millorar la situació laboral i professional dels treballadors que condemnar-los a la marginació.

D’altra banda, la negativa de CCOO i CGT a participar en cap nova reunió amb UGT posa a la Intersindical en una situació molt delicada ja que si renunciem a convocar reunions unitàries i acceptem participar en les que es convoquen marginant a UGT estarem sent còmplices d’una exclusió que no compartim. Entre altres coses perquè no està sustentada en cap plantejament ideològic.

Partim de la base que la unitat sindical es construeix dia a dia i que només pot aconseguir-se integrant opcions i no imposant vetos.

Hauriem desitjat començar d’una altra manera i escenificar millor el fet que l’esquerra ha guanyat les eleccions a la RTVV. Els fets, però, són els que són. Tot i això, nosaltres no anem a rendir-nos i continuarem lluitant per la unitat. Perquè és la nostra manera d’entendre el sindicalisme i perquè sabem que és el que ens exigeixen els treballadors que ens han donat la seua confiança.

Esperem poder avançar en el nostre objectiu abans del dia 4 de desembre, data en la qual està prevista la constitució del Comité d’Empresa.